Pages

Cari apa der ?

Sunday, 4 January 2015

Review: Malam

Assalamualaikum,

Harap keadaan anda baik-baik saja. Lama tak membebel dalam blog atas sebab tertentu. Jadi kita hidupkann kembali blog ni. Aku taknak biarkan dia terabai. Rugi nokk.

            Well I would like to review book from BigBadWolf. Sebenarnya aku pinjam je buku tu memandang hajat nak ke sana tidak kesampaian. Gila kau siapa taknak ke pesta buku murah gila weh ! Unless you are not bibliophile. I’m bibliophile.


            The first thing I thought about this book (Malam),
“Apa yang special sangat sampai depa dok beratur nak dapatkan ‘Malam’ ?
“Limited  edition babe. Siapa cepat dia dapat. Harga RM8 je”

            Aku tak pandang bab limited edition tu, aku fokus kat harga je. Murah weh ! Malam kompilasi penulis-penulis lain dalam satu buku. Mengisahkan pelbagai cerpen dan genre.

“Okay enough”, sambil hisap ‘rokok’ wafer rolls.

            Ada certain story yang berjaya tarik perhatian aku, yang lain tidak. Bukan tak berjaya tarik perhatian, mungkin tak sampai penyampaian tu (gaya mengulas macam pro pula). Story yang aku ingat pasal lelaki dan perempuan berdiri di jendela sambil menikmati keindahan malam. Perempuan tu berkain batik. Satu lagi pasal buku bercahaya menceritakan kisah hidupnya yang sekarang, lepas tu cerita tergantung (I really hate that!). Tak lupa juga kisah seorang lelaki yang kumpul buku tapi bacanya tidak. Sekadar memenuhkan kuota mini library.

WOOO KEJAP. DAH TERLEBIH STORY NI. NAK TAU SELANJUTNYA BELI SENDIRI ‘MALAM’ DI PASARAN GELAP.

            Aku ingat nak juga buat koleksi beli kat pasaran gelap tapi just imagine buku ‘Malam’ tu harga cecah RM1++. Pencinta buku juga yang bid harga setinggi tu semata-mata nak dapatkan ‘Malam’. Sanggup betul depa noh. Aku boleh tahan lagi kalau orang yang menjual tu ada bagi freegift. Pandai sungguuh masyarakat kita berniaga.
Tengok lah depa bid tu. Sanggupnya


            Overall for Malam is 8/10. Terbaik bro. Keep it up. Satu kerugian kau tak baca


hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah