Pages

Cari apa der ?

Wednesday, 29 February 2012

anak sulung aku !

Assalamualaikum,

Selamat malam diucapkan buat para blogwalking yang singgah di blog saya yang tak seberapa ni >_< ( ada juga orang singgah ye ? untung kau gadismatasepet.blogspot ! )

Sekarang menunjukkan pukul 11:15, masa untuk update post di blog la. Wee ~ nasib baik hari ni tak TERtidur ! fuhh ! memang patut lar aku tak TERtidur, kalau tak melepas lar nak tengok rancangan favourite ku itu ! apa lagi kalau bukan rancanagn realiti terbaru musim pertama ON AIR ( haa, kau. Tiba-2 je ada masalah Caps Lock xD )

Tapi hari ni nena nak kongsi dengan korang pasal haiwan peliharaan nena. Ngee ~ excited nak cerita ni. Sebab ? mungkin first time post video my cat yang tengah sarat mengandung tu >_< korang layan jela video ni yer ^^


video




#tengok lar perut dia yang makin membesar tu. Tunggu masa je nanti :D yaiyy ! aku jadi mak cik lar lepas ni !


p/s : haiwan peliharaan ubat segala penyakit hati ^^


WORDLESS WEDNESDAY #3

Assalamualaikum,


p/s : melukis dapat tenteramkan fikiran yang serabut. Saya dah cuba. Anda ?

Tuesday, 28 February 2012

i do marry you !

Assalamualaikum ,

            Hari ini otak jadi blur sekejap. Tak tahu kenapa. Mungkin sebab lapar ? :D mungkin lar kot. Hari ini nena nak kongsi lagu kesukaan yang termata lah suka ! ( berapa banyak suka arr ==” ) I love the lyric actually ^^ macam ada kisah di sebaliknya.

           
It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew till I met you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through

So can we say,
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

#sweet right ? >_< now, I’m fall in love with this song ^^ tak pernah dengar ? nah , dengarlah ^^ v




Sunday, 26 February 2012

manusia kejam !

Assalamualaikum,


            Sedihnya hatiku tatkala membaca post di fesbuk tadi. Kenapa kejam sangat manusia sekarang ni ! T.T nak kata diorang tiada perasaan ? kau boleh pula rasa sakit, marah, menangis. Cuba kau letakkan diri kau di tempat dia. Mesti sakit kan ?

            Nama sahaja manusia yang mempunyai akal dan perasaan tapi tak tahu nak gunakan. Agaknya akal kat lutut, itu yang biul akal. 

                         *Terukkan manusia zaman sekarang ? ni nena tolong translate kan.

            Ibu kucing berterusan menjilat kucing, dengan harapan ia akan memulihkan mereka. Menurut keluarga angkat kucing sesat, pada tarikh 11 ( tidak dinyatakan bulan dan tahun ) dan waktu pagi, mereka terdengar laungan tragis kucing. Mereka bergegas turun untuk menemui empat ekor anak kucing sesat ini dan telah mati. Anak kucing itu diletakkan di hadapan ibu kucing.Badan anak  kucing itu telah ditutup dengan lubang peluru, serta darah di seluruh badan anak kucing itu. Salah satu daripada anak kucing itumempunyai leher yang diikat dengan tali dan memanjang, dada yang dipotong dan terbuka, serta hati yang terdedah, manakala tiga kepala kucing yang lain dipijak.

Tak tahu lah kenapa dengan manusia zaman sekarang. Mereka merasakan dengan berbuat begini dapat memuaskan keinginan untuk seronok. Kalaulah kucing tu boleh bercakap, tentu dia menyuarakan haknya juga. Tak kesian ke anda dengan nasib kucing ni. Jadi marilah bersama kita hentikan penderaan terhadap haiwan yang tidak bersalah. Orang yang melakukan perkara sebegini terhadap haiwan ini, patut dikenakan tindakan undang-2. Tindakan yang sewajarnya dengan nasib yang menimpa haiwan yang didera.

p/s : saya pencinta kucing, terkilan tak dapat buat yang sewajarnya :’( ( mudah-2 an mereka ditimpa balasan yang setimpal, amin ! ) kalau nak share, klik <3 cats



Saturday, 25 February 2012

Pocoyo

Assalamualaikum ,


HAI SEMUA ! ehh ! tak perasan pulak tertekan caps lock ^^  *terbuntang mata sekejap bila baca balik :D hari ni hari sabtu. Korang tau kan ? bagus lah ^^ kali ni nena nak post tentang budak comel ni -.- v haa , nak tahu siapa ? jum checkidout !



Taraa ~ ni lah budak comel tu. Gerenti korang tak kenal kan ? kalau kenal bagus lah. Nama famous dia pocoyo ! comel kan. Sebenarnya, nena suka watak kartun ni. Comel sangat ! ( dah gigit baju sebab geram dengan kecomelan kartun tu :D )

Suka tengok keletah dia dengan kawan-2 dia. Ngahaa ~ kecil je pocoyo ni kan, entah bila nak membesar pun tak tahu lar ^^

Jadi ni ada sedutan video yang nena kebas dari pakcik yutube. Selamat menonton


p/s : terasa macam kanak-2 ribena pula :D kisah pulak aku ? -.- v

Friday, 24 February 2012

Kahwin ?

Assalamualaikum ,

Haa, sebenarnya aku nak cakap pasal bajet kahwin ! Tiba-tiba isu kahwin pula. Awal lagi kalau aku nak kahwin. 


sebelum tu, bajet dah kumpul ker ? 


Bagi korang bagus ker kahwin muda ? mesti banyak cabaran dan dugaan kan ? entah macam mana lah kehidupan orang yang kahwin muda tu. Kahwin cerai macam dah jadi “trend” pula sekarang ni. Kalau kahwin muda sekalipun, fikir sebelum mebuat tindakan.

p/s : kahwin muda sepatutnya mematangkan fikiran. Tak gitu ? 

Wednesday, 22 February 2012

CONTEST HOT ! nak jadi retis ?

Asssalamualaikum,

            Heheyy ! korang tengah buat apa tu ? mestilah tengah baca apa yang nena post ni kan ? >_<  sekarang ni tahun 2012 kan ? urmm , nena baru perasan sebenarnya umur nena dah masuk 20 TAHUN !! wee ~ tak sangka ouh. ( tapi aku tetap pendek, tak berubah T.T .terima hakikat :) )

            Bukan isu ni yang nena nak cakap. Nena nak cakap pasal gadis yutube. Haa , mesti ada diantara korang yang tengah buka atau memang dah lama buka yutube tu kan ? betul tak ? * muka excited ni  Hahh ! takk !? salah teka lar ni ? err, takpe lar. Tak rugi apa-2 pun >_< ( malu meyh ) oke, berbalik pada cerita gadis yutube ni.

Korang pun mesti kenal dengan gadis-2 yutube ni kan ? contohnya, Shila OIAM, Najwa Latif, Ana Raffali dan ramai lagi. Sekarang ni dah macam trend pulak kan ? makin ramai pulak nena tengok golongan gegurl join yutube ni. Bukan sebab ada contest or what, cuma saja-2 tempek muka dalam yutube tu ^^ ( jaga ayat kau nena, auww ! )

Sekarang ni nena tengok ramai kaum hawa jer dok tempek muka dalam yutube tu. Amboi ! mentang-2 lar nisbah perempuan lagi ramai dari lelaki gitu, kau pun pakat dok masuk dalam yutube.

Oke-2, sekarang ni nena bukan nak cakap pasal tu. Nena nak beritahu yang sekarang ni majalah remaja tengah “ pencarian remaja berbakat “ berminat ? klik je kat sini
           
p/s : ada simpan hajat nak turut serta, tapi bila fikir balik, banyak risiko nanti :) ( sampai ke akhirat risiko nanti )

WORDLESS WEDNESDAY #2


p/s : dah lama tak makan ? -.-

Sunday, 19 February 2012

Ceriaaa

Assalamualaikum ,

            Korang sihat ? dah makan ? dah tidur ? dah semuanya dah ? Sebenarnya hari ni aku tak nak taip panjang-panjang. Aku bagi korang tengok video ni, biar lepas segala tekanan korang tu 

klik ni >>> comel sangat !

            Aku tengok ni pun terbahak-bahak  gelak tau !  Dah lah fanatik kucing di dunia ! jyeahh ! Aku paling suka minit ke 18, 30 dan 1:42 

p/s : tapi kenapa ada yang kejam dengan kucing ? kucing binatang kesayangan nabi :)



Wednesday, 15 February 2012

WORDLESS WEDNESDAY #1

Assalamualaikum,

            Buat julung pertama kalinya, nena buat wordless wednesday nih :D



#Petang tadi baru je makan air batu campur ni. Nyumm-2 !! memang sedap diminum bila cuaca panas kan ? korang nak cuba ? pergi lah yang berdekatan ^^ v

p/s : sedap hingga licin aku kerjakan. Part paling aku suka ialah kacang. Kacang is my lover. you ?



Tuesday, 7 February 2012

HafizZainal's Contest - Senyuman Mahal II


hafiz

*klik kat name hafiz tu yer ^^

assalamualaikum,

            ahaa ~ siapakah jejaka di atas ini ? mesti korang nak tahu kan ? hahh !! korang dah tau ! O,O  amboi expert nya ^^ nampaknya nena ketinggalan lar ni. Biasalah, nena kan newbie lagi dalam dunia blogging nih *sobsobb ~ ( kononnya sedih >_< ) bagi yang tak tahu tu, jejaka ini ialah Hafiz Zainal. Bukan Hafiz awan nano tu yer XD

            tengah syok blogwalking, terperasan lak contest ni kat blog someone ( maaf lar, tak ingat pulak siapa punya blog. Dah excited sangat nak join sampai lupa mau curi itu link ) apa lagi, dengan kepantasan jari sebanyak 100km sejam terus klik pada banner tu. Hasilnya . . .walaa ~ di atas tu lar orangnya ^^

             
*ini gambar pilihan nena ^^

i- Ceritakan kenapa anda rasa gambar senyuman anda ini adalah senyuman mahal ?
nena : tengok sikit gambar atas tu. Mahal ker ? ==” oke, mahal sebab di setiap gambar ada lagunya :D dan saya ada tahi lalat di bawah bibir kiri ^^ ( nak jugak beritahu ==” )

ii- Kenapa anda berminat utk join contest nie ?
nena : minat sebab saya rasa tak pernah lagi join contest macam ni. Nak jugak cuba nasib. Ada rezeki, adalah ^^

iii- Apa 1st impression korang terhadap org yg pakai braces ?
nena : braces ? for the first time in my mind is “Err. What is that ? there so many colour and expensive ! :D but truly is, it good for the teeth :)

saya tag pada kakak tiehalala dan anyss

p/s : dan untuk maklumat lanjut boleh lar ke banner atas tu yer :) semoga anda semua berjaya dan selamat mencuba. Inshaalah ada rezeki, anda menang ^^


Monday, 6 February 2012

Pendiam itu pelik ?


Assalamualaikum,

            Tengok tajuk pun dapat agak kan ? kenapa pelik ? sebab . . .dah memang pelik. Nak buat macam mana. Tapi kebiasaannya macam tu lah. Ini pandangan aku terhadap orang sekeliling.

            Orang pendiam ni biasanya suka bersendirian, hidup dalam dunia sendiri, pendam, sabar dan lain-lain berkaitan. Bagi siapa yang macam tu, ada tak salah satu karakter ni dalam diri korang ? orang pendiam penyabar ? Confirm ! Dah dia pendiam, dia sabar dengan karenah anda. Kalau dia jenis mulut becok, memang on the spot korang dapat maki hamun kan ?



Dah nama pun pendiam, dah tentu tak banyak cakap. Mereka cakap bila perlu sahaja. Bila depa dah buka mulut, jangan termenung pula. They are special on their on way. Lagi satu, mungkin diorang tak suka kepoh-kepoh. Lebih kepada low profile gitew.

            Pokoknya, salah ke kalau seseorang itu pendiam ? macam orang pendiam ni penjenayah pula. Diam salah, cakap pun salah. Habis tu, mana yang betul ? Dalam dunia ni tiada siapa yang sempurna. Walaupun anda cukup dari segi fizikal, tapi mental dan emosi sempurna ke ?

           Just stand on your way, don’t step on others way. Tak payah korang dok sibuk jaga tepi kain orang lain. Kain sendiri belum dijahit habis kak oii. Masing-masing tahu kelebihan dan kekurangan. Diri anda personaliti anda. Anda sendiri mencorakkannya. Paling penting, be yourself

p/s : rambut sama hitam, hati lain-lain. Sekarang pewarna rambut dah wujud.

Sunday, 5 February 2012

Trauma/geli/seriau


Assalamualaikum,

AKU TAK SUKA !! GELI ! SERIAU ! TRAUMA !

“What is wrong with her ? ada masalah caps lock ker ?”

Korang memang hebat kalau tak geli kan. Aku yang tengok kat skrin komputer pun dah macam tengok cerita thriller gila !

Seriously, aku memang geli/trauma/seriau tengok benda tu. Another thing is, yang ni aku tak berkenan sebab suka terbang melulu. Entah mana dia nak hinggap, tu yang aku was-was.




          



Inilah dua makhluk yang menjadi kegelian aku sepanjang hidup. Memang hidup aku diselubungi dengan makhluk Allah ni kan. Walau macam mana pun, terima hakikat bahawa terdapat pelbagai hidupan yang wujud di sekeliling kita.

p/s: hang geli apa ?

hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah