Pages

Cari apa der ?

Saturday, 5 May 2012

dua dapat seringgit ?


Assalamualaikum,

            Sedapnya petang macam ni dapat pekena PAPPA ROTI nyummy ! lagi-lagi yang HOT punya *alamak, meleleh pulok air liur bercerita.

            Siapa suka buku ? SAYA ! bermakna anda seperti saya jugak :) buku memberi penambahan ilmu dari segi duniawi atau akhirat :) yang penting bergantung kepada empunya badan lah dalam memilih pembacaannya.

            Nena nak kongsi dengan awak, awak dan awak yang sedang membaca ni buku yang saya beli ! *akhirnya dapat lah jugak beli buku T.T  bukan senang Nena nak membeli buku ni tau. Sebab kat tempat tinggal Nena ni agak ‘payah’ nak jumpa buku kesukaan. *im kinda choosy gituw. Jadi, kena pergi ke tempat yang lebih ‘bandar’ supaya dapat memenuhi kehendak. Bawah ni antara buku yang Nena beli. 

nak tau best ke tak ? pergi beli kat POPULAR / MPH ^^


p/s : menggali ilmu sampai otak tak mampu nak berfikir :)

Tuesday, 1 May 2012

video terbaik !


Assalamualaikum,

Hari ni Nena nak kongsi dengan korang pasal mamat yutube ni ^^korang agak-agak siapa ? cer teka cer teka ;) tak tahu eyh ? ==” oke takpe, Nena beritahu korang lar kan. Lagi pun bukannya ada sorang je mamat dalam yutube tu. Memacam mamat ada. :D

            Nena nak cakap mamat yutube tu ialah MAT LUTFI ^^ oke, pandangan nena dia ni super cute !! xD tapi bukan ni agenda pertama. Agenda pentingnya ialah bila Nena tengok semua yutube dia :D memang kelakar dan penuh dengan nasihat positif. Satu lagi, cara penyampaian yang agak ringkas tetapi maksud yang mendalam. Kalau tengok video dia ni, memang takkan berganjak dari tempat duduk sampaikan maggi yang korang masak tu dah OVERDOSE MASAK !

            Sebab ? sebab gaya penyampaian yang boleh diterima masyarakat. ( rasanya ==” ) lagipun tak berat dan senang difahami. Memang simple sangat ^^ gaya yang santai pasti memikat pelbagai golongan :) siapa yang nak tengok video yang ada nasihat tapi agak MELERET sikit ? mesti korang terus tukar ke channel lain kan ? :B  kat bawah ni video yang Nena rasa sangat MENJADI lawaknya ! :DD tapi bukan lawak yang dicari tapi MESEJ yang disampaikan ! ENJOY !


p/s : mesej yang disampaikan tu yang PENTING !




hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah