Pages

Cari apa der ?

Sunday, 10 March 2013

bashim'


Assalamualaikum,

            Bab bashing mem-bash-ing ni memang menjadi kepakaran rakyat kita ke? Tidak kira muda atau warga emas. Semua akan mengeluarkan pendapat tersendiri. Pendapat yang baik dinilai baik. Bagaimana pula dengan pendapat atau sesuatu yang seperti ingin men-down-kan seseorang tu ? Tak fikir dulu sebelum bercakap ke dik? Yang mana sekarang menjadi trend dalam twitter bila bab mem-bash-ing ni. Bila sorang bash, yang lain akan retweet tanpa ketahui pokok pangkalnya. Kebanyakkannya, para remaja kita sekarang ni lah.

            Kalau warga emas mem-bash-ing tu sedap juga lah membaca, sebab terselit hikmah di sebalik conversation tu. Mereka lebih makan asam garam kehidupan berbanding kita. Ni kalau remaja, ‘khinzir’ juga diseru nanti. Orang yang baru buka twitter then see the timeline with hot issue, terus tertarik nak membaca. Menimbulkan fitnah juga kalau dia tidak tahu pokok pangkalnya. Before judging someone, make sure you know them well enough. Or enough with ‘jaga tepi kain orang’ awak tu.


p/s : tak minat bash, lebih pada nasihat :O

0 pembaca TERHEBAT !:

Post a Comment

komen anda sangat dihargai :)

hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah