Pages

Cari apa der ?

Thursday, 25 July 2013

hari raya bakal tiba, baju raya pun sama


Assalamualaikum,

Lama tak post, banyak pula cerita nak dikongsi. Tepu otak weh bila semua cerita tersimpan dalam otak je. Tak dikeluarkan. Nasib tak berkarat sangat. Masih boleh diguna pakai. Inshallah. Kalau nak post life student macam bosan je kan. So I post random things. Depends lah what’s happening to my life.

Ehem. Ni aku nak berkongsi cerita. Antaranya ialah we sold cloth. Macam macam jenis ada. Jubah, fishtail tribal, baju kurung, tudung, jacket, korea shirt. Kalau nak tengok macam mana ghupe baju tu. Boleh lah cekidout INSTAGRAM dan FACEBOOK. Serius korang boleh rambang mata. Lagi-lagi baju korea yang harganya boleh dimiliki. Harga murah, kualiti pun bagus.

 

p/s: mencari rezeki dimana-mana sahaja. Kenalah berusaha

Tuesday, 23 July 2013

aura come to mama


Assalamualaikum,

Fuyoo fuyoo fuyoooo. Setelah sekian lama tak post cerita baru semenjak study ni. Life student yang sangat lah hectic *busy ler sangat kan. Katanya. Tapi aku nak kongsi cerita sikit je ni. Pasai Aura White. Hangpa semua tau apa itu Aura White ? Aura White ialah sejenis aura dalam badan yang akan mengeluarkan aura putih dalam badan. Macam mana ? gini caranya. Pi lumur kapur sirih satu badan dan tunggu apa bakal jadi. Mueheee

            Aura White ialah produk kecantikan uolls. Sekarang kan dah kecoh pasai produk ni. Lagi-lagi menjelang nak raya ni. Huihh, masing-masing dok bersaing jual produk depa. Ceq pun dah berjinak jinak dengan Aura White ni. Nak juga tengok kesannya nanti kan. Daripada aku jarang masuk toilet, sekarang rasa tak senang duduk kalau tak masuk toilet. Kalau consume Aura White ni kena lah banyak minum air suam at least 3-5 liter sehari. Kalau nak kesan lebih cepat lah kan. Perlu elakkan juga minuman bikarbonat, kopi, teh sebabnya kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

            Benda yang baik kita berkongsi lah dengan masyarakat kan. Takkan nak makan sorang. Tak sabar nak tengok perubahan di hari lebaran nanti. Ehemm. Nanti aku akan post testimony dalam sebulan atau dua bulan gitu. Awal-awal ni tak nampak sangat perubahan.

 

p/s : student life yang hectic mana sempat nak jaga kesihatan, ehemm.

Sunday, 21 July 2013

think twice


Assalamualaikum,

It’s been a long time I think about this. Finally I got to change to a new URL. bukannya apa. Aku nak permanent punya URL. Nak pakai lama blog ni. Takkan permanent until im old with gadismatasepet.blogspot.com ? err sounds like awkward to me. Do you ? ehem. Masa aku buat URL ni pun tak fikir panjang. Pasai nak cepat buat blog. Bila dah guna URL sementara ni, kedengaran seperti ok. Ehem ok kot. Bila dah tau diri ni bakal melangkah ke fasa dewasa, rasa nak permanent punya URL. URL yang sekarang ni untuk sementara je.

            Tapi bila difikirkan balik, menyesal pula tak fikir sehabis masak masa awal-awal buat blog ni. Yela, nak tukar URL means nanti kena cari follower baru. Rugi pula rasanya. Hmm. Takpe lah, satu pengajaran buat aku. Jangan buat tanpa memikirkan kesan panjang. Hehee. Now here’s new URL. Bismillahirahmannirahim J

 

p/s: do think twice before doing something
hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah