Pages

Cari apa der ?

Friday, 30 August 2013

Review: Adnan Sempit 3


Assalamualaikum,

Wahai bidadari dan bidadara sekalian, *ada pula bidadara moga-moga kalian sihat waalfiat pada bulan Syawal ni. Harap masih boleh berjalan lah yer. Mana tau kot perut masih penuh dengan open house sahabat handai ke kan.

          Tak dapat nak taip panjang-panjang, aku cuma nak bagi review pasal filem ADNAN SEMPIT 3. Mata mengantuk weh dah balik tengok movie ni. Jadi korang layan lah trailer dan sinopsis filem ni.

Mengisahkan tentang Adnan dan Nadia serta Bobby dan Wawa yang sudah pun melangsungkan perkahwinan. Adnan juga sudah mula pandai berjinak-jinak dengan bisnes. Apa yang lebih menarik, Nadia dan Wawa didapati mengandung dan pelbagai konflik yang muncul dalam melayari alam rumah tangga mereka. '


p/s : aku bagi 6/10. Sebab ? hangpa pi tonton sendiri, baru tau kenapa.

Wednesday, 28 August 2013

Review: Last Summer


Assalamualaikum,

Hai pakwe makwe readers sekalian. Mudah-mudahan kalian di bawah lindungan-Nya. Amin. Siapa peminat filem seram disini ? *sepp sikit. Yaiyy. Kita pun peminat tegar filem seram tau. Tak kira lah dari negara mana pun, wa layan meyh. Sehinggakan sometimes ada part yang creepy gila, terpaksa tutup mata. Punya nak cover yang ‘kononnya’ tak takut filem seram ni masa menonton dengan member, wa buat cara ni.

        Okay lah ambil contoh filem The Conjering, kalau korang ingat part budak perempuan ni nak buka almari then benda tu atas almari melompat *bencinya bila kena ingat balik Part tu memang aku tak tengok langsung. Aku tau pun pasal first time tengok kat laptop tapi jenis cetak rompak. Hangpa pun tau cetak rompak punya macam mana kan. Nampak kepala audience lah, senget lah kamera tu, ada yang nampak separuh movie and so on. Time ni aku tutup mata, tiga member sederet dah tunduk kepala sambil menjerit. Muka aku still mengadap laptop, tapi mata tutup. Acah tengok lah part tu. Cehhh

          Kat sini aku nak kongsi lah movie yang baru-baru ni juga aku tonton dengan member. Ni semua gara-gara memasing bosan stay kat rumah takde buat apa. Sekali sekala keluar weekend kan, release tension gitu. Nak kata movie ni best, hmm better you should watch it by yourself.

          Here I give you synopsis and trailer about LAST SUMMER:

Last Summer deals with the demise of a star high-school student. Her spirit haunts friends and family members who are guilty in their own ways for the girl's death. A group of youngsters are cutting loose for a weekend of partying. One kid, Singha, steals his dad's car and the keys to the family's beach house, and brings along his classmates, including his buddy Garn, budding actress and popular girl Joy and Joy's gal pal Meen. Beach frolicking and boozing at the house follow, but then Joy becomes drowsy and she's never the same again.


Asalnya kitaorang nak menonton The Conjuring lah, tapi seat penuh then ada seat kosong pun jarak jauh-jauh. Nak pula depa. Kalau jam berikutnya midnight, memang tak lah. Dah sampai situ pukul 9 p.m gitu, so kitaorang pilih LAST SUMMER. Memasing feeling nak tengok filem seram malam tu, nampak papan iklan belakang kaunter.

p/s : from what I watching, I give 5/10
          

Monday, 26 August 2013

Review: Red 2


Assalamualaikum,

How’s your day ? Good ? says ALHAMDULILLAH. Hello my beautiful and handsome readers. *say HI to keekers  Okay, takde kaitan pun sebenarnya. Ehemm. Sedikit kata aluan sebelum we started the real story.

          You got nothing to do this weekend ? Why don’t you watch movie. Movie yang aku suggest kan disini ialah RED 2. Kenapa aku bold ? suka hati lah. It’s my entry. Hehee. Kidding meyh.

          Rugi tak tengok RED 2 ni, seriously wa cakap sama lu cerita ni gempak wehh. Kalau korang terlepas, pi download ler tak pun beli lah CD haremm. *mengajau nampak Those yang suka movie aksi dan komedi a little bit, this is it. Masa aku tengok cerita ni, I was forever alone in the cinema. Yup, forever alone. Repeat, forever alone. Ajak member tapi semua dah sibuk buat kuih raya. Hmmm. Actually that time while wait for my Ibu, I buy some books for collection addict. *yes imma crazy books. Hehee. After that I call Ibu ask her still late to pick me up or what. Then she say yes. Dengan jem teruk kat Seremban tu. Tau-tau jela musim balik cuti raya aidilfitri *yup, cerita ni dah lama sebenarnya. Baru nak post entry.

          Back to RED 2, here’s some synopsis and trailer about the film :

' While trying to lead a normal life with girlfriend Sarah Ross (Mary-Louise Parker), Frank Moses (Bruce Willis) is approached by Marvin Boggs (John Malkovich), who is afraid that there are people following them, but Frank shrugs him off. After appealing a second time, Marvin drives off, but his car is blown up. Sarah convinces Frank, who does not believe Marvin is dead, to go to Marvin's funeral, and after the funeral, Frank is taken to be interrogated at a Yankee White Facility. During the interrogation, Jack Horton (Neal McDonough) appears, killing most of the facility's personnel, and tells Frank that he will torture Sarah in order to get information out of Frank. Frank manages to escape with the help of Marvin, who turns out to be alive, and they go on the run with Sarah. Marvin explains that he and Frank were being hunted down because they were listed as participants in a secret operation codenamed Nightshade. The operation was conducted in the Cold War in order to smuggle a nuclear weapon into Russia piece by piece. Victoria (Helen Mirren) calls and tells them she has accepted a contract from MI6 to kill Frank. Meanwhile, top contract killer Han Jo-bae (Lee Byung-hun) is given a contract to kill Frank as well. '


p/s : from /10, I give 9/10 



Sunday, 25 August 2013

The next youtuber singer ?


Assalamualaikum,

Just wanna share with all of you dear readers and listeners, I just find out about this guy. Suara yang masih boleh diterima oleh telinga aku sekarang ni. This guy should go far. Maybe the next youtuber singer ? inshallah.

          Listen to it’s cover gonna melting you maybe ? or maybe not. Hmm


p/s : sedikit misteri mungkin ? kepalanya tiada ! siapa yang nyanyi ? hihiii    

Review: The Purge


Assalamualaikum,

Holla keekers *ehh salah port pula Holla readers yang disayangi. Siapa sini peminat filem English ? haa mai sini rapat-rapat ceq nak habaq ni. Filem ni baru lagi rasanya, sebab tak pernah nampak trailer pun kat televisyen. Asalnya nak tengok filem seram lah, si member ni nampak iklan filem ni kat belakang kaunter. Ku pikirin filem serem, rupanya . . .HUHH ! *duit tak luak pun sebab orang belanja titew.

          Member belanja, kita layankan jela movie tu. Tak nak banyak songeh. Here’s some trailer and synopsis :

' The opening credits allowed movie-goers to understand that since the nation was aware of this day of punishment-free debauchery, the crime rate would remain at an extremely low 1% during the other 364 days in the year because people would prepare for their right to purge
“The Purge” depicted an exhilarating journey through the insane events that occurred to the Sandin family and the surrounding community and their heroic efforts to save themselves and the life of a stranger that was about to be sacrificed during the annual purge. '



p/s : hmmm /10 ,I give 4/10 *lain audience lain judging-nya kan

Friday, 23 August 2013

posto posto !


Assalamualaikum,

Apa cerita raya anda ? Ada baik ka tada baik ? mudah-mudahan kalian sihat waalfiat. Dah banyak makan segala juadah di hari raya ni jangan lupa bersenam kembali, bagi kempis itu perut. Masih belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

          Musim beraya semua sibuk dengan aktiviti raya masing-masing. Kanak-kanak riang beraya dari rumah ke rumah yang lain di kawasan kejiranan. Baju kurung, baju melayu dan pelbagai pakaian menghiasi hari raya kali ini. Tak lupa juga pelbagai warna.

          Zaman sekarang hantar ucapan Hari Raya pakai teknologi yang serba canggih dengan pelbagai application. *maju kau Jenab Pilih saja mana-mana application yang mudah dan rakamkan uacapan buat depa. Apa susah, tak nak menaip, boleh push-to-talk .haa zaman dah berubah kan ? See technologies nowadays.

          Tapi ada juga yang hantar dengan kad raya, melalui posto gitu. Gila tak excited bila dapat kad raya. Taraaaaaa . . .





         
          By the way, thank for the kad raya wahai uncle dan ungu

p/s : Tak sangka umur semakin meningkat, masih lagi mendapat duit raya. Fuhhh *untung jadi orang yang ‘tak membesar’ ni
hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah