Pages

Cari apa der ?

Wednesday, 28 August 2013

Review: Last Summer


Assalamualaikum,

Hai pakwe makwe readers sekalian. Mudah-mudahan kalian di bawah lindungan-Nya. Amin. Siapa peminat filem seram disini ? *sepp sikit. Yaiyy. Kita pun peminat tegar filem seram tau. Tak kira lah dari negara mana pun, wa layan meyh. Sehinggakan sometimes ada part yang creepy gila, terpaksa tutup mata. Punya nak cover yang ‘kononnya’ tak takut filem seram ni masa menonton dengan member, wa buat cara ni.

        Okay lah ambil contoh filem The Conjering, kalau korang ingat part budak perempuan ni nak buka almari then benda tu atas almari melompat *bencinya bila kena ingat balik Part tu memang aku tak tengok langsung. Aku tau pun pasal first time tengok kat laptop tapi jenis cetak rompak. Hangpa pun tau cetak rompak punya macam mana kan. Nampak kepala audience lah, senget lah kamera tu, ada yang nampak separuh movie and so on. Time ni aku tutup mata, tiga member sederet dah tunduk kepala sambil menjerit. Muka aku still mengadap laptop, tapi mata tutup. Acah tengok lah part tu. Cehhh

          Kat sini aku nak kongsi lah movie yang baru-baru ni juga aku tonton dengan member. Ni semua gara-gara memasing bosan stay kat rumah takde buat apa. Sekali sekala keluar weekend kan, release tension gitu. Nak kata movie ni best, hmm better you should watch it by yourself.

          Here I give you synopsis and trailer about LAST SUMMER:

Last Summer deals with the demise of a star high-school student. Her spirit haunts friends and family members who are guilty in their own ways for the girl's death. A group of youngsters are cutting loose for a weekend of partying. One kid, Singha, steals his dad's car and the keys to the family's beach house, and brings along his classmates, including his buddy Garn, budding actress and popular girl Joy and Joy's gal pal Meen. Beach frolicking and boozing at the house follow, but then Joy becomes drowsy and she's never the same again.


Asalnya kitaorang nak menonton The Conjuring lah, tapi seat penuh then ada seat kosong pun jarak jauh-jauh. Nak pula depa. Kalau jam berikutnya midnight, memang tak lah. Dah sampai situ pukul 9 p.m gitu, so kitaorang pilih LAST SUMMER. Memasing feeling nak tengok filem seram malam tu, nampak papan iklan belakang kaunter.

p/s : from what I watching, I give 5/10
          

0 pembaca TERHEBAT !:

Post a Comment

komen anda sangat dihargai :)

hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah