Pages

Cari apa der ?

Tuesday, 24 December 2013

Changelah


Assalamualaikum,

Aku nak kongsi dengan korang apa yang aku lalui kat dunia ni.

Pagi- bangun/gosok gigi/solat Subuh/mandi/joging
Tengahari- balik joging/mandi/makan/solat Zohor/tidur/bangun/solat Asar
Malam- mandi/solat Maghrib/makan/solat Isyak/tidur

          Kau cari mana benda yang sama aku lakukan. Banyak kan ? semua ni takde kaitan sebenarnya. Saja bagi korang baca benda merapu, sebab aku kaki merapu. Cerita sebenar pasal penduduk mesia ni. Aku tak tahu nak terangkan pada korang perihal ni sebab aku pun penduduk mesia juga *jangan buat-buat tak faham ape kejadahnya MESIA tu. Aku cungkil otak kau bagi makan kucing aku nanti.

          Adakah pemandu mesia ni memang suka cari pasal dengan pemandu lain ke camne? Atau lebih tepat lagi, TAK PAKAI TALI PINGGANG KELEDAR. *pelik semacam je bila caps lock. Kalau hangpa semua perasan lah kan, manusia ni sangat tak rajin pakai seatbelt. Tangan macam tornado pun bila nampak abang hensem spek hitam segak menawan sambil jari memegang buku 555 dan pen.

          Kau pernah buatkan? Jangan risau, kita serupa tapi berlainan jantina. Mereka anggap perkara ni biasa je. MEMANG lah sebab kau belum kena saman. Tak gitu? Bila dah kena nanti, tau pula melenting. Haaa

          Aku menyeru kepada semua penduduk mesia ni, BERUBAHLAH. Kalau kau sendiri tak ubah diri kau, sampai ke tua perangai dok gitu juga.

p/s: kalau kat sekolah dah biasa tak ikut peraturan kecil, apatah lagi peraturan akhirat

Monday, 23 December 2013

Sharelah


Assalamualaikum,

Kau tau port cari duit paling senang? Tanpa perlu kau melangkah dari rumah ke rumah, tanam tebu tepi bibir dan edarkan risalah. Zaman sekarang dah moden kan, segalanya di hujung jari lah.

          Apa guna kau mengadap pesbuk, twider, wechat 24 hours tanpa menggunakan kelebihan yang sedia ada. Asal ada port nak iklankan sesuatu, sudah cukup kuota kau. Aku nak kongsi port masyuk paling senang. Kau share, kau dapat ganjaran. Kau rajin, lagi banyak masyuk. *Sila ke sini ---> 8Share

          Kadang susah juga sebab banyak spam link yang berleluasa. Rasa syubhah tu muncul bila nampak link gitu kat laman social kan. Takut virus pula. Aku pun camtu. At the end, aku berhati-hati juga klik link tu. Kalau hangpa tak faham macam mana fungsinya, boleh tanya aku melalui media sosial yang terpampang belah kanan kau bahagian atas. Pepandai ler mu cari

p/s: manusia sekarang makin busuk hatinya dan aku tak nak buat andaian sendiri melulu

Saturday, 21 December 2013

Baju murah, kualiti bagus

Assalamulaikum,

Anda, anda dan anda suka shopping online ? cari baju murah dan fabrik berkualiti ? pergi terjah instagram MerahisqueStore. Online shop ni masih bertatih lagi. Insyallah di hari yang mendatang akan diupdate baju baru dan fresh. Insyallah

          Semeter baru bermula sekarang ni. Sebagai pelajar, jadual pelajar kembali busy. Lagi-lagi bila cuti sem, banyak assignment menunggu iolls. Tinggal nak kusutkan kepala dengan segala assignment ni. Dalam masa sibuk pun kita sempat lagi nak berniaga. Punca rezeki ada kat mana-mana je kan, tinggal berusaha nak mendapatkannya. Dah dapat, jangan tak ingat untuk bersyukur pula. Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh whatsapp owner online shop: 0197503390


p/s: Gua dengar rumours, owner MerahisqueStore ni cantik melecun. 
hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah