Pages

Cari apa der ?

Saturday, 11 January 2014

Masalah 18+


Assalamualaikum,

I always got the same problem when wanna watch movie. Sakit hati juga lah kadang-kadang tu. Sebab apa ? sebab ketinggian aku. Hurrr. Everytime Im going to watch movie 18+, I have to show identity card. Macam depa tak percaya yang aku dah lepas 18 kot. Masalah juga bila nak tengok wayang ni. Aku taktau sampai bila masalah ni berlarutan

               Masa nak lepasi gate wayang tu, budak tiket tu pandang macam @#^% *gua taktau nak describe macam mana. Budak tiket tu pandang gua atas bawah. Nak kata gua pakai baju tidur, takde pula. Lepas tu, bertentang mata pula dengan budak tiket tu, gua senyum jela. Okay lepas. Walaupun muka dan ketinggian tidak seindah umur, jangan nilai pemikiran gua *dah lari main point pula

SYNOPSIS: After a mysterious, lost night on their honeymoon, a newlywed couple finds themselves dealing with an earlier-than-planned pregnancy. While recording everything for posterity, the husband begins to notice odd behavior in his wife that they initially write off to nerves, but, as the months pass, it becomes evident that the dark changes to her body and mind have a much more sinister origin.

          Pembukaan story gua loading, sebab macam lambat sikit nak tangkap walaupun dah terang-terang dia susun plot. Gua dengan member tak rancang pun nak tengok movie. Lepas tu takde buat research movie apa yang THORbaikkk. Main rembat je berdasarkan pada banner kat cinema tu. Aku tengok trailer kat televisyen pasai Devil’s Due ni. Macam GEMPAK *ehh ter CAPS LOCK pula Disebabkan movie lain aku tengok tajuk tak familiar dan tak pernah nampak/terlepas pandang trailer tu.

          Dah bosan baca celoteh gua ehh ? okay lah. Gua bagi rating movie Devil’s Due 4/10. Lain orang lain penerimaan kan. Gua dah biasa dengan movie horror ni tapi Devil’s Due tak menepati citarasa gua. Gua tengok pun asyik menguap je *ketara sangat kebosanannya tu. Baru gua tahu yang movie ni pasai bayi iblis. Begitu lah ceritanya . . .



p/s: Adalah juga part ala-ala Carrie tu. Nak tengok movie bersama, roger gua. Hohoo

0 pembaca TERHEBAT !:

Post a Comment

komen anda sangat dihargai :)

hak milik sepenuhnya nur ainatul mardhiah